KAUDEN 2002/03 KUUDENNEN TURNAUKSEN OTTELURAPORTIT

X-Men – HC Toosa 5–6

Peli käynnistyi ajankohdastaan huolimatta X-Menin kannalta unisesti ja vastustajalle tarjottiin kunnia tehdä ottelun avausmaali kolmen minuutin kohdalla. Ykkösketjun laidalle Nemon liukkaisiin saappaisiin astunut ja ne mainiosti täyttänyt Janne kuitenkin kuittasi numerot pian tasoihin ja pari minuuttia myöhemmin Ande viimeisteli ylivoimalla numeroiksi 2–1. Toosa pinnisti kuitenkin numerot tasoihin ennen taukovihellystä.
Toisessa erässä peli kulki ja näytti jo melkein liian hyvältä: ensin Jonttu siirsi X-Menin 3–2-johtoon Veskari-Vellun mainiosta avauksesta ja hetken kuluttua Janne heilutti vastustajan verkkoa jo toistamiseen. Edellisen erän tavoin Toosa maalasi kuitenkin kertaalleen erän lopussa ja kavensi siten maalieron yhteen.
Päätöserässä vastustaja jatkoi siitä mihin edellisen päätti ja pommitti pelin ensin tasoihin ylivoimalla ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Toosa jo johti 5–4. X-Men puski Pavelin maalilla kuitenkin tasoihin. Ja voittokin oli ikään kuin tarjottimella… Reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria X-Menin hyväksi vihellettiin rangaistuslaukaus ja käsikirjoituksesta poiketen pallon taakse asteli Alpo. Ilmassa leijunut voittomaalinkäry kuitenkin haihtui nopeasti, kun Alpon eväät loppuivat kesken vastustajan hyvin pelanneen ja peittäneen maalivahdin edessä. Tästä innostuneena Toosa myllytti peliä loppuun asti ja viimeisellä minuutilla se palkittiin: X-Men-puolustus unohti miehen maalin kulmalle ja tämä kuittasi maalin takaa tulleesta syötöstä pallon pömpeliin. Toosalle taatusti makoisa 6–5-voitto.

HeVi – X-Men 2–2

Ensimmäinen erä käynnistyi mahdollisimman sekavissa tunnelmissa. Edellisessä pelissä tehokkaana häärinyt Janne sotki ketjukuviot lätkäkaukaloon livahtamalla. Lisäksi pari tuoretta isiä tumpeloi kotonaan vaipanvaihtopuuhissa sen verran pitkään, että erä oli jo pitkällä ennen kuin talkintuoksuiset veljekset suvaitsivat saapua paikalle. HeVi käytteli tilannetta sumeilematta hyväkseen ja maalasi jo ennen kuin peliä oli käyty puolta minuuttia. Ja ennen viiden minuutin täyttymistä numerot muuttuivat 2–0:aan kaukaa maskista ammutun vaparipallon painuessa Vellun taakse. Pari minuuttia myöhemmin Kimmon sytytyslanka paloi loppuun ja tuomari katsoi suorituksen 5+20 minuutin arvoiseksi. Sekoilun jälkeen Koikkis onnistui kuitenkin nostamaan X-Men-joukkojen taistelutunnelmaa erän lopulla ampumallaan maalilla, ja erätauolla rivit saatiin lopullisesti järjestykseen.
Toisessa erässä X-Men pääsi uudella tavalla peliin mukaan ja painopiste alkoi siirtyä kentän toiseen päähän. Koikkis pääsi väläyttämään laukaustaan jo toistamiseen, tälläkin kertaa Taiston syötöstä. Tehokkaasti hoidetun vaparitilanteen jälkeen peliä siis päästiin jatkamaan tasanumeroista 2–2. Pallo pyöri jatkossa mukavasti ja ylivoimaosumaakin päästiin yrittämään, mutta tarvittavia tehoja ei kuitenkaan tällä kertaa löytynyt.
Kolmannessa erässä ei enää tilastomerkintöjä tehty. Peli aaltoili puolelta toiselle. HeVi rakenteli hyviä vetopaikkoja maalintekosektorin keskelle omista kulmalyönneistään ja vaarallisia laukauksia sateli muutenkin yhtenään kohti X-Men-maalia. Suuri osa pommeista painui kuitenkin niukasti ohi tai yli ja lopuista huolehti hurmiossa pelannut Vellu. X-Menillä oli omat hetkensä ja aivan pelin lopussa mm. Taistolle tarjoiltiin sankarin viittaa, mutta pallo nousi korkeuksiin.
Tiukka vääntö päättyi siis vähämaaliseen tasuriin. X-Men-rivit saatiin koottua kiitettävästi alun katastrofitunnelmien jälkeen, mutta maalintekopaikoissa terävyys ei riittänyt. Omalla maalillaan kärppänä häärinyt Vellu oli jälleen kerran mainio ja sai ylistystä omien lisäksi sekä katsomolta että vastustajilta pelin jälkeen.