KAUDEN 2002/03 NELJÄNNEN TURNAUKSEN OTTELURAPORTIT

SC Vilanders – X-Men 3–15

Turnaus käynnistyi X-Menin kannalta kevyissä merkeissä: vastustaja oli kunnioittanut läsnäolollaan Zapatan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia asiaankuuluvalla perinpohjaisuudella. Tämän myötä ukkeleita oli aamupelissä kasassa hädin tuskin sen verran, että peli saatiin käyntiin. Ja ne paikalle raahautuneetkaan eivät ehkä täysin huippuiskussa hölkkäilleet.
Ensimmäinen erä antoi ymmärtää, että peli loppuu jo ennen puolta väliä. X-Men nakutteli maaleja mukavaan tahtiin, välillä oikein näyttävästi, välillä taas onnekkailla pomppupalloilla. Punalamppu pyöri vastustajan maalin takana kahdeksan kertaa oman maalin säilyessä koskemattomana. Kahden maalin miehiä olivat tietenkin Nemo sekä alkukaudesta maalaustaitojaan turhaan säästelleet Kanki ja Alpo.
Toisessa erässä tahti hyytyi pahan kerran. Ensimmäisen viiden minuutin aikana X-Men venytti verkkoja kahdesti, mutta Vilanderskin väläytteli kovia laukauksiaan pari kertaa onnistuneesti. Loppuerä oli tehotonta palloilua puolin ja toisin, joten toiselle erätauolle mentiin numeroissa 10–2.
Kolmattakin erää jouduttiin hinkkaamaan reilut kymmenen minuuttia, ennen kuin sääntökirjan määrittelemä 12 maalin ero saatiin aikaiseksi ja ottelu pantiin poikki.
Kaiken kaikkiaan peliä ei minään mahtisuorituksena voi pitää. Maaleja toki mätettiin, mutta voipunut Vilanders olisi kyllä pitänyt kyetä kellistämään tehokkaammin ja nopeammin. Ja kaikki kunnia vastustajalle: yritystä ja tiukkoja vetoja piisasi, vaikkei jalka varmaan ihan toivotulla tavalla liikkunutkaan. Jälleen kerran varmoja otteita maalillaan osoittanut Vellu sai useampaan kertaan venyä loistopelastuksiin. Maalintekijöistä ykköspaikan kuittasi Alpo peräti neljällä täysosumalla. Ja nähtiinhän se onnistunut Airwavekin viimein oikein virallisessa pelissä... Knallin kutreilleen painoivat myös Nemo (3+2) sekä pelin viimein historiaan siirtänyt Tatsi (3+0).

Chiefs – X-Men 4–8

Jos ensimmäisestä ottelusta selvittiinkin puoliksi kävelemällä, niin toinen taisto tarjosi vauhtia ja vääntöä. Kapteeni Jonttu soitteli matsille mukavat alkutahdit siirtämällä X-Menin johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälin paikkeilla X-Menille vihellettiin kaksi jäähyä, joista ensimmäisen syytä ei edes Salibandyliiton ”Rangaistuksen syykoodit aakkosjärjestyksessä” -lista tunne. Joka tapauksessa 5–3-ylivoimalla pelannut Chiefs kuittasi pelin tasoihin ja paineli vielä erän lopulla 2–1 johtoon.
Toiseen erään X-Men tuli sisuuntuneena ja uudella sykkeellä. Rysty runnoi pelin tasoihin maalin kulmalta, vaikka pahat kielet väittivätkin kyseessä olleen jalalla tehty osuma. Hetki tämän jälkeen Jonttu pääsi jälleen esittelemään patenttiharhautustaan rangaistuslaukauksessa, ja jälleen kerran pallo painui tyylikkäästi verkkoon. Minuuttia myöhemmin ykköskenttä pyöritteli Chiefs-puolustuksen Gevalialle ja Rysty siirsi pallon tyhjäksi pelattuun maaliin. Kymmenen minuutin paikkeilla Diesel ja Alpo löysivät toisensa ja Suhonen tööttäsi numerot 5–2:een. Chiefs ehti vielä ylivoimalla kertaalleen kaventamaan ennen tauolle menoa.
Kolmannen erän alussa oli X-Menin vuoro onnistua ylivoimapelissä: Jääskän pelätty haupitsi sylki kuulan yläpesään ja katkoi maaliverkon naruista ainakin muutaman säikeen. Numerot Jumbotronilla vaihtuivat 3–6:een. Pian tämän jälkeen Chiefs hölmöili itselleen viiden minuutin jäähyn, mutta sitten hölmöili vuorostaan X-Men ja kavennus syntyi alivoimallakin. Viimeisellä vitosella X-Men-otteet terävöityivät. Nemo teki pakollisen maalinsa ajassa 43.29 Jupen esityöstä, ja vain viisi sekuntia myöhemmin Kanki kaunisteli loppunumeroiksi 4–8.
Häikäiseviä taidonnäytteitä ei päivän aikana kentällä varmaankaan liikaa nähty, mutta: kaksi peliä, neljä pistettä, maaliero 16 plussan puolella… Ei paha!